::Kawan-kawanku yg kusayang::

Cerita tentang Miss P

Sunday, 29 April 2012
Salam semua,

Baru hari ni saya dapat update blog.. 2 3 hari ini agak sibuk. Banyak program kena attend. Keadaan plak sangat tak selesa dengan kehadiran miss p.

Oh ye...akhirnya saya didatangi miss p pada jumaat lepas iaitu 4 hari selepas hari terakhir saya makan pil dydrogesterone. Ok kat bawah ni saya buat sedikit info utk rujukan;

18.04.2012 - First appoinment dgn gynae
19.04.2012 hingga 23.04.2012 - Makan pil dydrogesterone 5biji selama 5 hari (1 biji sehari)
27.04.2012 - Period... CD1


So hari ini adalah CD3.. dan darah sangatlah banyak. Kelmarin saya menghadiri satu program bermula jam 8.00pg sampai 12.00tengahari, sepanjang program tersebut 4kali saya tukar pad! Sungguh tidak selesa. Mood pun kurang. Sikit2 nak marah...huhuhuh

Masa hari pertama period darah yg keluar berwarna coklat gelap. Maybe sebab dah lama saya tak period. Saya ada jugak rasa cramp kat perut, kadang2 kat pinggang. Senggugut lah tu...kan. Hmm...tapi sekarang ok sikit. Kalau dulu sakitnya tak terkata sampai nangis2. Sekarang dah boleh tahan coz takdelah sakit melampau. Sebab yang saya ingat dulu lepas aje saya minum ubat kampung a.k.a akar2 kayu, sakit2 pinggang cramp semua tu dah kurang. Tapi semuanya dengan izin Allah jua... kita hanya berusaha kan.

So 3 hari lg next appointment dgn gynae. Harap2 semuanya ok. Saya belum terfikir lagi nak buat apa seterusnya. Adakah nak buat IUI? Atau berusaha sendiri dengan bantuan ubat-ubatan? IVF? Tak tahulah. Saya dan suami kena fikir tentang kos. Tapi apapun kena tunggu keputusan ujian darah hari rabu depan. Tengoklah gynae suggest apa nanti...

Oklah u all.. setakat ni aje dulu. Perut rasa tak selesa plak..huhuhu

Take care u all! ;))



Jumpa lagi....

2 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

Nur Qaseh said...

thanks...saya pun dah follow ur blog...very nice! ur baby soooo cute! :)

Post a Comment