::Kawan-kawanku yg kusayang::

Sedihnya................

Tuesday, 27 March 2012
Salam semua,

Hari ini mood: SEDIH, SAKIT HATI, &*(^$@#$$?>!~@!!  :((

Rasanya jarang saya post pasal hati dan perasaan saya yang sedang saya rasakan, lebih2 lagi yg ada kaitan dengan my hubby. Tapi kali ini rasa nak luah sangat sangat, tapi tak tahu nak luah kat sapa.. At last saya pilih blog ni utk berkongsi cerita sedih...

Ini tak ada kaitan dgn ttc. Cuma perasaan saya yg sedikit tercuit dengan attitude hubby :(

Entah kenapa saya merasakan diri saya sejak akhir akhir ini kuat sangat cemburunya....
Apa yang pasti saya bukan cemburu membuta tuli..
Saya dah lama pendamkan, saya biarkan, sehingga saya merasakan diri saya tidak dipedulikan... :((

Saya tak tahu nak cakap macamana. OK lah saya ringkaskan. Hubby saya memang seorang yg peramah (kalau dengan orang lain) tapi dgn saya macam tak berapa nak ramah. Entahlah, saya pun konfius..kadang2 bila on the way pegi keja pun kitorang tak bercakap sampailah saya turun kat depan ofis. Tapi kalau kebetulan time tu ada kawan2 dia tumpang kitorang, bukan main rancak dia berborak, bergurau senda. Sedih tau bila saya fikirkan..

Ni sejak dua menjak ni bukan main lagi dia berkomen komen dengan kawan fb dia (of course it's girl)
Kalau kat rumah, saya buat buat tak kisah. Tapi bila sampai ofis, saya pegi check semua status dan komen2 hubby.... Aduhhh...sedihnya hati saya. :'(

BUKAN SEBAB SAYA JELES KAT POMPUAN TU.....tapi sebab hubby tak pernah buat macam tu kat saya. Gambar saya sikit punya banyak saya upload, satu pun dia tak komen. Tapi gambar pompuan lain dia pegi komen banyak banyak, siap puji puji lagi kecantikan diorang...bergurau senda...macam2 disembangkan, komen komen tu pun punyalah panjang.... Tapi bila saya ajak hubby komen2, sepatah dua je dia balas. Kadang2 tak balas langsung! SEDIH OK!! :(((

Ni baru sikit luahan hati ni. Masih banyak lagi yg terpendam. Tapi tak tahu macamana nak cerita lagi. Saya betul betul tak ada mood nak cakap dengan sesiapa. Sorry la kat kawan ofis, saya tak berapa nak join sembang2 hari ni....

Hmmm....rasa ringan sikit lepas dah tulis semua yg membebankan otak saya. OKlah, thanks kawan2 sebab sudi baca luahan hati saya ni. Nak tenangkan fikiran dulu........ :-|

Jumpa lagi ya!

6 comments:

::EIDA:: said...

Sama dengan ida.. tapi ida buat tak heran.. kgn amik peduli.. nnti awak lg sakit hati.. biarkan die dengan kawan dia.. awak dengan kawan awak.. bila kat rumah, awak cuba try ajak die berborak.. ajak borak benda yang dia suka... =)

Little world said...

emm...alam rumah tangga nie mmg mencabar sket..
Cuba bawa berbincang--atau berterus terang...itu lebih baik....MAKA tidak tertanya2.. hati pon tak SAKIT.. Maka hubby akan tahu apa yang tersirat kat hati kita

Mrs ARK said...

Ooh risaunya macam ni. I pernah sedih hati dengan husband. What I did was sms him apa yg tak puas hati. Husband tak jawab pun but at least lega sikit hati ni.Bila dah cool, perut kenyang, timing ok, baru brought up balik perkara tu. But it depends on ur husband jugak la.

Apa-apapun,be connected dengan Allah. Berdoa dan terus berdoa ye Nur.

A*nY said...

Sy x alaminya..tapi sy fahamm..
Kalo hb sy buat gitu, sy x tau mcmana rumahtanggan kami, sbb sy ibarat api, dia airnya..

Saya harap awak tabah,
cuba berbincang, kalo pendam lg sakit..tgk respond dia

Nur Qaseh said...

EIDA ~ mula2 memang saya tak ambil pusing,tp lama2 makin sakit plak rasa kat dlm hati..tapi saya dah luah dan ajak berbincang..skrg ada la ok skit.. :)

Little world ~ betul tu awak,,at last bila saya betul2 dah tak tahan saya luahkan kat hubby..tp by sms je....baru dia faham..then dia tanya, 'apasal tak cakap kat abg terang2?' huhaaiii..

Mrs ARK ~ Yes, saya buat mcm yg awak buat.. :) saya sms suami dan luahkan segalanya..baru ringan sikit rasa..suami pun x reply, tp lps tu baru ajak 'dating' dan terjadilah sesi luah-meluah...
thanks for your support. :)

A*nY ~ thanks friend....saya akan cuba jadi insan yg tabah utk hadapi segalanya..mudah mudahan Allah kuatkan semangat saya utk hadapi semua ini..amin

Azura said...

Jgn sedih2 ek... kami semue bersame ngan awk... saudara sesame islam... p/s: br follow awk, tak sangke hatiku pon mcm merasai ape yg engkau rskan... bersabarlah wahai kawan...

Post a Comment