::Kawan-kawanku yg kusayang::

ubat kampung again

Thursday, 6 September 2012

Salam semua..

saya nak update sikit pasal brubat kampung..

semalam suami ajak p rumah makcik kampung sebelah.. rupanya dlm diam encik suami ada minta ubat kampung @ akar2 kayu kat makcik dia.. saya x tau pun.. o.0

saya pun ikutlah suami p rumah yg dia maksudkan.. bawa ubat kampung tu skali. heran jugak, lain org yg ambik ubat, lain plak yg kasi jampi.....hehe

masa kat rumah makcik tu adalah dia sapu-sapu sikit ubat akar2 kayu tu campur dgn kunyit dan sedikit air, sapu kat perut saya sampai kat pinggang..sejuk je rasa..

sampai rumah saya pun rebus akar2 kayu + kunyit..kemudian saya dan suami minum sama2..

sebelum tidur saya sapu lagi kat perut dan pinggang.. saya berniat dan berdoa mudah-mudahan saya period...amin.. sebab kalau period baru senang nak kira hari subur...ye tak.. kalau tak silap saya last period on april 2012...lama kan? hmm..

pagi tadi sebelum gi opis saya minum ubat tu dan sapu kat perut.. rasa nyaman je.. lepas tu on the way p opis saya rasa macam sakit2 sikit kat pinggang dan ari2.. ubat dah jalan ke? ;)


hari selasa lepas saya terima berita dari my aunty yg baru kawin pada hujung bulan mei lepas..dia dah pregnant dekat 2 bulan... tahniah ! :') mula2 dia segan2 nak bagitau saya, mungkin nak jaga hati saya.. saya terima khbar itu dengan bermacam perasaan........... ok tanak cita lebih2. apapun tahniah my lovely aunty !



ok tu je.. jumpa lagi...... take care u all !

2 comments:

Baby Sokmo said...

Salam,
Gud 4 u- jika berusaha dengan perasaan yg gembira.. bila +be body pun +ve! akak baru je berblog (skrg baru teringin)psl journey nk pregnant ni.. kwn2 semua boleh join baca catatan akak yg xseberapa ni.. c u..
http://jommembebelbersama.blogspot.com/

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation (kesuburan)/pregnancy(kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

Post a Comment